Jobbsøknad lotteriet

Googler du jobbsøknad ender du opp midt i jungelen av tips fra alt som er av eksperter. Tips forresten som var de samme du ville fått for 10 år siden.  I dag skal jeg prøve å holde deg utenfor denne jungelen. Du må forøvrig også lese teksten Julekort til Tante Olga hvor du får en parodi på hvor latterlig det er blitt med jobbsøknader.

 

La oss gjøre dette enkelt

Det viktigste; skriv søknad i dine egne ord. Bruk dine egne formuleringer og husk: det er du selv som kjenner hva du kan og hva du kan bidra med. Prøv å vær så naturlig som mulig, akkurat slik du vanligvis er i en jobbsituasjon.

Så knuser du alt som heter speil og speiling av stillingsannonsen. Det var noe som funket på 90 tallet, men som noen fortsatt tror er lurt i dag. Glem det. Vil du vite hvorfor så skriv så i kommentarfeltet så skal jeg svare.

Tenk heller ut for deg selv hva som viktig for denne jobben og fokuser på dette. En svært anerkjent person innenfor rekrutterings bransjen bidro med noen eksterne tips i  Jobcatcher programmet. Et av disse tipsene var: fokuser mye på det viktigste i stedet for å fokusere litt på alt. Du skjønner nok hva hun mener. Dette gjelder absolutt i jobbsøknaden.

Så en ting til. Folk er vel dog flinke til å skrive om meg meg meg meg, men glemmer å skrive om hvorfor de er interesserte i jobben og arbeidsgiver. Ikke noe bedre enn å bruke 4-6 linjer tidlig på å smigre litt og vise at du:
A) Virkelig er interesert
B) virkelig kjenner selskapet. Kanskje du vil og med kan nevne noen du kjenner som er knyttet til selskapet i en eller annen form? Enda bedre; kanskje du kan nevne at du følger dem på FB,Twitter, LI Insta eller hva det måtte være?

Gjør søknaden til din egen. Følger du "reglene" så blir den som alle andre. Lite ekte, lite konkret og en del av et lotteri 

Lykke til

En gang for noen år siden så ble jeg fortalt av en person at hun fra den dagen kun skulle skrive det hun kalte "Gi F søknader". Hun fikk intervju på første to søknadene. Nå ga hun helt sikkert ikke F, men tror du skjønner hun mente.