Ingen skal fortelle meg hvordan jeg får jobb

Gutt i stol

Omtrent daglig snakker jeg med hodejegere, toppledere og HR ledere rundt forbi i dette land og da er det alltid naturlig å snakke litt om jobbsøk. Det er jo basert på innspill fra disse menneskene at vi kan forsikre oss om at vi formidler de beste rådene gjennom jobbsøkerprogrammene våre, DUJSK og JobCatcher.

I dag vil jeg dele noen av tilbakemeldingene jeg har fått de siste ukene.

«I dag annonserte vi en stilling på finn.no og før klokken var 12 så hadde jeg fire personer som ringte med noen spørsmål. Helt OK at de tok kontakt, men stusset litt da tre av disse hadde akkurat helt like spørsmål. Jeg sa til meg selv i etterkant; De må ha vært på samme jobbsøkerkurs eller lest samme jobbsøkertekst... Så tenkte jeg; For noen lite ærlige mennesker. Er det mulig å være så falsk? De tre med de samme spørsmålene blir selvfølgelig ikke med videre i prosessen.

"Vi har hatt syv intervjuer for denne stillingen og da vi spurte kandidatene om deres svake sider så svarte samtlige at de var utålmodige. Helt sikkert noen som er utålmodige der ute, men når 100% av søkerne er utålmodige så er det tydelig at noen har «lært» dem hva de skal svare. Vi gikk ikke videre med noen av dem."

"Fikk en telefon fra en kandidat rundt en annonse vi hadde ute. Kandidaten manglet formell utdannelse og lurte på om han burde ta seg tid til å søke. Dersom det ikke var noen poeng i å søke så ville han ikke bruke sin «kostbare» tid på oss. Jeg sa at det måtte han bestemme selv, men i etterkant tenkte jeg; Han er ikke en person for oss. Tydeligvis ikke interessert nok til å bruke noen timer på søknad."

"Vi la ut en annonse tidlig i januar hvor vi oppga syv personlige ferdigheter som var viktig for oss i en kandidat.  Av 138 søkere så hadde 127 av disse nevnt i søknaden at de hadde alle disse syv personlige ferdighetene. Vi måtte først le litt av dette og så valgte vi å heller fokusere på de 11 søknadene hvor det var tydelig at kandidatene selv hadde bestemt hva de skulle skrive."

"I dag ble jeg fortalt av securitas som dekker resepsjonen vår at fire kandidater den siste uken hadde kommet på døren og bedt om å få snakke med meg. De ville legge inn en åpen søknad. Tror de må ha vært på samme jobbsøkerkurs / jobbklubb, men slik aksepterer vi ikke."

"Det er så frustrerende Erik; Vi spør alltid i førsterunde intervju om hva kandidaten er ute etter i lønn og mer eller mindre samtlige unngår å svare. I stedet så stiller de et spørsmål tilbake til oss; Hva tenker dere å betale? Kanskje første råd en jobbsøker burde ta til seg; Svar på spørsmålene du får."

 Jeg hører slike historier hele tiden, men nå har jeg begynt å notere de ned. Alt dette er perfekte eksempler på hvor latterlig det er blitt her i Norge med tanke på disse spinnings instruktørene av noen "eksperter" som sier at du må skrive, si og oppføre deg slik som du sier du må gjøre. Hadde jeg selv vært jobbsøker så hadde jeg holdt meg langt vekke fra google og søk om jobbsøkertips. Jeg hadde holdt meg langt vekke fra professorene på Universiteter og Høyskoler som deler sine tips, selv der de aldri har jobbet med rekruttering selv. Jeg hadde vært skeptisk til omtrent alt jeg lærte på jobbklubb gjennom en NAV tiltaksarrangør og jeg hadde rett og slett lukket ører og øyne til alle slike råd og tips.

Så hadde jeg tenkt til meg selv; Vet du hva Erik; Bruk litt tid på å selv tenke deg fram til hva som er smart og bra å gjøre så skal du nok se at det er bedre enn hva "ekspertene" kan bidra med.

Jobcatcher er et online jobbsøkerprogram som selvfølgelig ikke dikterer hva du skal si, gjøre og skrive. Ei heller er det et program som lærer bort de tingene som kanskje virket for fem år siden, men som i dag bare ødelegger for deg som jobbsøker (Ringe før du søker, speile intervjueren osv.) Det er et program som gir deg tilgang til de beste teknikkene og fremgangsmetodene som virker i 2018, men et program som også legger til rette for at du selv bestemmer hva du skal si og skrive og hvordan du skal oppføre deg.

www.jobcatcher.no

For 1500 NOK har du umiddelbar tilgang for alltid til det som skal være Norges absolutt beste og mest moderne jobbsøkerprogram.

NB! Vipps-løsning kommer om en måneds tid. Per nå betales JobCatcher med kort.

Gjør som så mange andre; Bli med på JobCatcher og du vil få #enklereveitilnyjobb