Skal du la jobbsøkereksperten ødelegge for deg?

ekspert 1 (3)

Av og til så hender det at jeg bare «må» få tanker ned på papiret iht. jobbsøk og havet av selverklærte eksperter som liker å skrive og snakke om hva som er riktig og galt i jobbsøk sammenheng. 

Det blir sånn at jeg først sitter og tenker på hvor latterlig hele opplegget har blitt rundt alle disse ekspertene som kommer med råd om hva du som jobbsøker skal si og skrive og om hvordan du skal oppføre seg. «How dare you?» hadde jeg tenkt om jeg selv var jobbsøker og en voksen mann eller dame i fin dress fortalte meg hva jeg skulle si og gjøre. Jeg hadde rett og slett blitt forbanna. Du ser; Jeg hadde ikke godtatt å bli behandlet som en fem-åring bare fordi jeg nå var ledig på arbeidsmarkedet.

Så hvorfor skal du godta dette? Hvorfor skal du finne deg i å lese / høre råd som at du må ha et fast håndtrykk, du må komme tidsnok på intervjuet og du må gjøre ditt og datt? Hvorfor?

Det finnes ikke noe hvorfor. Du skal ikke godta dette. Du skal faktisk bare le av det. Le høyt og la disse menneskene holde på til de selv blir galne i hodet.

Når jeg forteller folk i nettverket mitt i utlandet om hvordan vi her i Norge gir jobbsøkertips til flinke voksne mennesker som om de var 5 år gamle så vet folk ikke om de skal le eller grine. Jeg har oversatt noen av tekstene jeg har funnet til dem og de er rett og slett sjokkert.

Tenk deg følgende:Lisa har vært leder i et stort selskap i 20 år og har en MBA. Hun slutter i jobben sin og blir dermed en jobbsøker som så mange andre. Plutselig er det nå akseptabelt å behandle Lisa som en fem-åring. Du må gjøre dette og du må ikke gjøre dette. Du må skrive dette og du må ikke skrive dette. Hvorfor må Lisa finne seg i dette? Fordi alle som ikke er i jobb er dumme? Fordi alle som ikke er i jobb faktisk har behov for å bli behandlet som små drittunger?

Nei jeg vet ikke jeg, men er det en ting som er sikkert; Jobbsøkere fortjener noe bedre enn dette her:

Kom tidsnok på intervjuet
Ha bilde på CV
Maks 2 sider på CV og 1 side på søknad
Husk fast håndtrykk på intervjuet
Still spørsmål på slutten av intervjuet
Snu dine svakheter til styrker
Bruke Arial i CV og søknad
Les deg opp om bedriften før du søker og før intervjuet

Til deg som fortsatt fokuserer på å gi slike råd til oppegående jobbsøkere: Tenk deg at du skal på ferie og trenger noen råd. Les denne teksten som gir det de rådene du trenger og virkelig har behov for. Du ser;  med din IQ (mangel på) så trenger du tydeligvis slike råd https://erikfalkhanseniogs.com/2018/01/30/jobbsoker-som-skal-pa-ferie/

Da jeg startet jobbsøkerprogrammet DUJSK og ikke minst da vi lanserte det digitale jobbsøkerprogrammet, JobCatcher, så var det viktigste for meg at vi lagde et program hvor folk kunne tenke selv og ta egne beslutninger. Et program der alle deltakerne skilte seg ut på sin egen og unike måte. Vet du hva? Det funket. Så enkelt var det å skille seg ut. Det var liksom bare å ikke følge rådene til de som kaller seg eksperter og heller stole på seg selv. Du kan se for deg selv på www.jobcatcher.no

Det finnes kun en jobbsøkerekspert og det er jobbsøkeren selv. Er du jobbsøker og gir deg selv frihetene til å være eksperten så vil du se at dine muligheter for ny jobb øker betraktelig.