Erik om CV, NAV og eksperter

CV picture

I forbindelse med lanseringen av JobCatcher så har jeg skrevet noen tekster om CV og dens betydning (Stor / liten betydning velger du selv) i jobbsøkerprosessen.

Selv har jeg hjulpet flere tusen mennesker med CV de siste årene, men har jeg en regel så er det følgende; En CV skal være din og det skal være dine egne ord. Den skal være ekte og den skal representere deg, din erfaring og din kompetanse. Da er det så utrolig leit når jeg ser folk får CV ødelagt av «eksperter» der ute, ikke minst fra NAV og deres aktører.

«Totally useless»
Det folk ofte glemmer er de «stakkarene» som skal lese kanskje flere hundre CV`er. De som skal sitte der å prøve å finne ut av hva som er bra og hva som ikke er så bra hos søkerne. De som skal prøve å finne ut hvem som er best egnet for jobben og som derfor skal bli kalt inn på intervju. Ei heller tenker folk så mye på alle de som søker i CV databaser. Hvordan i verdens land og rike skal du ha mulighet til å komme høyt opp i søk dersom du omtrent ikke har noe info i din CV og i tillegg der du har brukt alt som er av marger og tabeller i din CV? Nei du har ikke nubbesjans.

Bare denne uken har jeg fått fire henvendelser fra folk som har blitt fortalt av NAV at de må bruke NAV`s egen mal og at den CV`en de hadde fra før ikke var brukbar. Jeg tok en titt på begge CV`ene til alle fire (NAV CV og deres egen) og vet du hva? Det var CV fra NAV som ikke var brukbar. «Totally useless». Hun ene hadde blitt vist dette på NAV Jobbklubb hvor veilederen omtrent hadde ledd (foran klassen) av hennes CV. Er det mulig? Ja det er visst det, men det er også utrolig leit.

Få hjelp med CV
Det å få en god CV på plass mener jeg er viktig. Langt i fra det viktigste i en jobbsøkerprosess, men viktig er det. En av de mange modulene i online jobbsøkerprogrammet, JobCatcher, går gjennom dette med CV og her dikterer vi ikke hvordan din CV skal være.

Gjennom to korte kursmoduler legger vi til rette for deg slik at du kan lage en helt fantastisk CV som blir unik til deg. Denne delen av JobCatcher kan lastes ned helt gratis, det er jo jul snart. Ja, helt gratis og du er ikke forpliktet til noe som helst og flere hundre har allerede gjort dette.

Følger du linken får du umiddelbar tilgang til CV-delen av JobCatcher, men husk å gjør det før julen ringes inn ettersom tilbudet kun gjelder fram til 23.12.

Tenk hvor deilig.... En helt ny CV klar for januar som så til de grader vil skille deg ut positivt. Den vil selge deg bedre enn tidligere, den vil være mer profesjonell enn tidligere, den vil være enklere å endre iht. stilling du søker enn tidligere, den vil være mer informativ enn tidligere og du vil komme høyere opp i søk enn tidligere. Grip muligheten.

Gratis webinar i januar
Om du også vil være med på mitt helt gratis webinar på nyåret for alle jobbsøkere der ute så meld deg på via linken nedenfor. Som med alle gratis tjenester vi tilbyr så er det ingen forpliktelser til noe annet. Vil du få en pangstart på jobbsøk etter nyttår? Ja da er det bare å bli med.

Erik Falk Hansen