Nyutdannet eller sisteårsstudent? 4 unike tips til din CV

student barn

I forbindelse med at vi nå tilbyr alle jobbsøkere der ute gratis tilgang til CV-kurset i JobCatcher så tenkte jeg å skrive noen få ord om CV, da spesifikt rettet mot nyutdannede. Joda, en CV er en CV liksom, men det noe ekstra du som nyutdannet kan gjøre for å skille deg ut i søknadsbunken. Noe av dette vil jeg dele med deg her i dag.

Her er fire tips som du kanskje ikke har lest tidligere eller tenkt på selv. Det kan være så lite som skal til for at nettopp du blir valgt ut til intervju, til og med der de krever relevant erfaring.

  1. Din «elevevator pitch»

Du har sikkert selv tatt med et avsnitt tidlig i CV som du har valgt å kalle nøkkelkvalifikasjoner, og kanskje, som mange andre, skriver du her om dine ferdigheter. Strukturert, effektiv og alle disse andre fine ordene. For deg som nyutdannet så er det misbruk av viktig plass i din CV. Det som er mye bedre å gjøre er å bruke dette avsnittet på en aldri så liten pitch. Kanskje du har hørt om elevator pitch? Kall det en kort søknad om du vil på kanskje 6-8 linjer. Her skriver du det viktigste om hva du kan som er relevant for stillingen du søker og samtidig litt om hvordan du kan bidra. Rett og slett et kort sammendrag som du kunne fått fram muntlig dersom du var i en heis med beslutningstaker.

Dine oppnåelser og eksempler

Du har muligens ikke så veldig mye arbeidserfaring som er relevant for stillingen du søker så her må du tenke litt på hva du har oppnådd utenfor arbeid eller i studiesammenheng. Hvorfor ikke da bruke litt plass på dine oppnåelser du er mest stolt av? Topp 3 oppnåelser og samtidig skrive 2-3 linjer om hva og hvordan.

Link din tidligere erfaring så godt som mulig inn til stillingen du søker

Har du jobbet som bartender, i butikk eller som ekstrahjelp på sykehjem? Der du, under hver stilling skriver om arbeidsoppgaver og ansvarsområder så prøv å gjør dette så relevant til stillingen du søker som mulig. Joda, det krever litt ekstra tidsbruk, men det er utrolig viktig. Gjerne bruk 4-6 linjer per stilling.

Kort video

Spill inn en kort video med din pitch (hvem er du, hva kan du, hvordan kan du bidra og hvor vil du) og legg med som link i CV (1-2 minutter)

Og til slutt. Du har kanskje blitt fortalt at din CV skal være på en side. Jeg skal ikke bestemme hvor lang din CV skal være, men hadde jeg vært nyutdannet så hadde jeg tenkt følgende: Lager jeg en CV på to sider så vil jeg ha mye mer plass til å selge meg selv og overbevise arbeidsgiver enn alle de som har en CV på en side….

CV-kurset i JobCatcher kan du nå se helt gratis her.

Husk også at JobCatcher har et skreddersydd program for nyutdannede for kun 900 NOK. Les mer om dette her og bli med. Dette er et komplett jobbsøkerprogram som vil gjøre at du stiller sterkere enn andre i jobbsøkerprosessen, og skal bidra til at du får en så god start på karrieren som mulig.

Lykke til på ferden mot ny jobb

Erik