2/3 av nye jobber i Norge skapes av nye bedrifter. Er du en grunder?

Benytter du arbeidsledigheten til å realisere en drøm?

For mange er det å bli nedbemannet en gyllen mulighet til å realisere en drøm om å starte for seg selv.  -Og er frøet sådd, kan det være vanskelig å slå det fra seg.  

BI har en del fakta som de presenterer (Professor Torger Reve).  Her er det kalde fakta som jeg håper enhver grunder tenker over.  Men først en begrepsoppklaring: BI opererer med begrepene «start-up» og «Scale-up».  Scale up er en bedrift som har vokst til en viss størrelse, med over 10 ansatte. Torger Reve har vært referert til i et utall artikler om dette siden i sommer. 

3 fun-facts fra fra BI: 

  • Erfaringsmessig er det i Oslo, Bergen og Stavanger det startes bedrifter som går fra start-up til scale-up.
  • 2/3 av nye jobber i Norge skapes av nye bedrifter.
  • 3 år gamle bedrifter skapte 82 000 nye jobber i 2014.

De to siste punktene utfordrer kanskje den tradisjonelle ideen om at man må fokusere på kjente og etablerte selskaper.  Skulle jeg vært arbeidssøker i dag ville jeg brukt mer energi på nettverk rettet mot nye bedrifter.

Men for deg som vil starte for deg selv: Torger sier klart at vi trenger bedrifter med en scale-up strategi.  Og her er kanskje nøkkelen til suksessen.  Eller fallgruven.  Ordet Strategi.  Har du en realistisk plan?  Jeg hører for mange som ønsker starte med en ide, og så vil de se hvordan det går.

Etter hvert har jeg jo blitt voksen selv, og høstet en del erfaring.  Jeg har gjort noe riktig og en del feil.  Skal jeg gi noen råd basert på mine erfaringer synes jeg følgende er viktig:

Finansiering.  Har man en solid investor i ryggen kan man puste litt friere.  Det tar av mye av presset i forhold til cashflow i begynnelsen.  Men ikke bruk det som en hvillepute.  En investor vil på ett eller annet tidspunkt kreve resultater i form av omsetning.  (Selv har jeg aldri hatt den luksusen)

Team: Å ha en ide til et produkt eller tjeneste er bare en liten del av jobben.  Du må ha med personer som kan fylle ut de rollene du ikke er god til selv.  Nå skal ikke jeg skrive avhandling om team utvikling, men i tillegg til produktutvikling trenger du en som stadig pusher salg og markedsføring.  Og du trenger en som ivaretar de kjedelige formelle tingene, som tenker strategisk mens selskapet utvikler seg.  Har du muligheten, så få med en skeptiker.  En som stadig pusher deg ned på landjorda når du har en ide. 

Sammen kan dere utføre underverker. For tiden sitter jeg i tre selskaper som jeg selv betegner som startups.  Og jeg kan med hånden på hjertet si at om alle mine medarbeidere hadde hadde vært som meg, ville ingen av selskapene hatt en krone i omsetning. 

Jeg tror hovedvekten av grundere som lykkes må være gale.  Men på en positiv måte.  Du må tørre tro på deg selv, du må leve og ånde for ideen og mangle en del sosiale antenner. -Eller i det minste skru av antennene for en periode.

Hovedbudskapet mitt er egentlig dette: Ikke vær redd for å satse om du har muligheten.  Men ta noen runder ekstra på om det er marked for din ide.  Vi trenger ikke nødvendigvis mange grundere, men vi trenger grundere som klarer å eskalere til scale-up.

Og vær forsiktig med å dra med venner fordi dere omgås og liker hverandre.  Knytt til deg de rette personene med de rette egenskapene, og tenk langsiktig strategi.  Viktigst av alt, det blir en livsstil.  Arbeidsmiljøloven er ikke det første du laster ned fra nettet, for å si det slik.

Og et siste lite råd.  for mange vil det være svært nyttig å lære seg bruk av sosiale media.  25% av trafikken på internett genereres av Facebook.

Lykke til.