Oppskriften for å søke jobb

Det å søke jobb er ikke så komplisert som mange vil ha det til, men likevel så kan det nok føles komplisert mens du sitter der og strever med å finne deg en ny jobb. Samtidig er det viktig å tenke at jobben din «er der ute» og nå som markedet begynner å bedre seg så er det viktigere enn aldri før å gripe muligheten.

Blogginnlegg av Erik Falk Hansen

Gjennom tre år med jobbsøkerprogrammet DUJSK har vi studert nøye hva som virkelig er de viktige aspektene og aktivitetene i jobbsøkerprosessen. I tillegg har vi snakket med flere hundre mennesker fra rekrutteringsbransjen og flere hundre arbeidsgivere direkte. Her er en liste over de topp 10 tingene som virkelig er viktige med tanke på å finne seg en ny jobb.

 

  1. Motivasjonen – Den må være der. En demotivert jobbsøker kan vel så gjerne droppe alt som har med jobbsøk å gjøre. En demotivert jobbsøker vil dessverre slite veldig med å få seg jobb. Gi alt når motivasjonen er der og tenk på helt andre ting enn jobbsøk når motivasjonen ikke er der.
  2. Planen og strategien – Alt for få jobbsøkere legger stor nok vekt på dette. På lik line med folk som starter bedrift og har en forretningsplan, slik må du også tenke. En forretningsplan for din jobbsøkerprosess.
  3. Ha klart for deg de seks kanelene mot ny jobb og jobb innenfor alle; Stillingsutlysninger, rekrutteringsbransjen, SoMe, åpne henvendelser, nettverk og databaser.
  4. Intervjuet – Ha klar din «pitch» for hvem du er, hva du kan og hvor du vil. Ha klar historiene som beviser dine styrker. Ha klart din avslutningspitch.
  5. Søkeoptimalisering – Ja du må gjøre slik at du kommer høyest opp på søk rekruttere foretar seg via de forskjellige rekrutteringsverktøyene og databasene.
  6. Presentasjon – Flere og flere selskap ønsker en presentasjon fra deg gjennom intervjuprosessen. Da nytter det ikke med en «gammeldags» power point mal.
  7. SoMe – Ja sosiale medier er utrolig viktig. Facebook, LinkedIn, Twitter og kanskje til og med Snap Chat og Instagram. Bruk det for hva det er verdt. SoMe er en jobbsøkers drømmeverden
  8. CV og søknad – Mange tror at dette er det viktigste. Forskning viser at det ikke er tilfellet i det hele tatt. Uansett; En jobbsøker må ha en god CV og søknad på plass
  9. Troen på seg selv og viktigheten av å være seg selv – Det er «deg» arbeidsgiver skal ansette. Da vil de se og høre den ekte deg. Skriv på din egen måte, oppfør deg på din egen måte og snakk på din egen måte. Klarer du å ikke la deg diktere av andre så vil du komme mye lengre enn tidligere.
  10. Digitalisering – Utrolig mange digitale verktøy du kan ta i bruk for å effektivisere jobbsøkerprosessen. Buk dem.

Alle de ti punktene ovenfor er ting vi har jobbet med på alle våre DUJSK-Program det siste året. Det er disse tingene som gjør at våre deltakere stiller sterkere enn andre med tanke på å finne seg ny jobb (Statistikk basert på tall fra NAV om antall arbeidsledige som kommer i jobb innen 12 måneder). De samme 10 punktene er det som nå vil dekkes via det digitale jobbsøkerprogrammet, Jobcatcher, som lanseres 02.11.2017. Nå kan du også få tilgang til dette uten å måtte betale i dyre dommer for å få det med deg.

Jobcatcher kan kjøpes i dag slik at du er klar 02.11. Du kan velge mellom tre program: Studenter, ledere eller det generelle programmet. Her får du tilgang til 5 timer + med kurs via video, e-bok, podcast og fullt kurs og tipshefte. Undersøkelser vi gjorde i markedet kom fram til at prisen for Jobcatcher burde ligge på et sted mellom 3000 og 4000 NOK. Det ville vi ikke. Vi vil nemlig at «alle» jobbsøkere der ute kan få tilgang. Derfor er prisen satt til 1500 NOK for leder og det generelle kurset og 900 NOK for studenter. Enda bedre; Alle som kjøper lisens før lansering får 20% avslag.

Allerede har flere hundre kjøpt lisens. Gjør det du også. Da vil du få innblikk i en helt ny jobbsøkerverden og se at veien til ny jobb, kanskje drømmejobben, ikke er så lang og tung som du kanskje så langt har måtte erfare.

Bli med da vel?

Følg gjerne livesendingene (helt gratis) via vår FB-kanal OG-S AS hver mandag morgen klokken 09:00.

https://www.facebook.com/OG-S-AS-321447281317507/

Minner også om gratis webinar for jobbsøkere 25.10 som du finner under arrangementer på FB-siden vår.

Så til slutt: Jobbsøk handler ikke om CV på 2 sider og søknad på 1 side, speile intervjueren eller stillingsannonsen, hvordan profilbilde du har på LI, hva du legger ut på FB, å øve deg på hva du skal svare på intervjuet, skrifttype du bruker i CV og søknad og alle disse tingene som gikk ut på dato for mange år siden.

Bli en Jobcatcher du også så skal vi sørge for at du «catcher» drømmejobben.